Google Meet скасував послугу «безлімітних» групових дзвінків

Google Meet скасував послугу «безлімітних» групових дзвінків

Згідно з даними, Google поклав кінець своїм фактично «безлімітним» груповим відеодзвінкам в Google Meet. Це обмеження стосується тільки безкоштовних облікових записів Gmail. Тепер такі користувачі матимуть обмеження на групові дзвінки – всього годину замість 24 годин.

Через пандемію COVID-19, яка створила особливу ситуацію, традиційні особисті зустрічі були переведені в онлайн. Відсутність необхідності турбуватися про переривання виклику або створення нових посилань для зустрічей означало, що ви могли залишити свій відеодзвінок ввімкненим під час довгих сімейних або робочих зустрічей.

Google Meet, який недавно отримав нові маски та фільтри, був відкритий для звичайних користувачів у квітні 2020 року, щоб краще конкурувати з Zoom, і в той час Google пообіцяв зберегти необмежену кількість зустрічей до 30 вересня 2020 року. Пізніше компанія продовжила це до березня 2021 року, а потім знову до кінця червня. Google, як і раніше, дозволяє індивідуальним дзвінкам тривати стільки, скільки вам потрібно. Але напередодні другої хвилі пандемії триваліші групові дзвінки тепер коштуватимуть додаткових грошей. Наприклад, зараз підписка на тарифи Google Workspace починається від $ 5.40.

Як і в Google, індивідуальні дзвінки Zoom безлімітні і безкоштовні, але групові дзвінки обробляються по-іншому. Zoom періодично виходить за рамки 40-хвилинного ліміту дзвінків під час певних свят, як-от Різдво, Ханука і Новий рік.

Meet, Zoom і Microsoft Teams починали як продукти для бізнес-комунікацій, але «відкрилися» некомерційним користувачам у перші дні пандемії. Нещодавно, нові функції Microsoft Teams зробили доступними для всіх користувачів. Але коли деякі з безкоштовних послуг припиняються, буде цікаво подивитися, з якими застосунками люди працюватимуть й надалі.

Читайте також