Функції Bluetooth про які ви не знали

Функції Bluetooth про які ви не знали

Мало хто знає, що технологія Bluetooth здатна не тільки передавати дані між двома пристроями або підключати бездротові навушники до смартфону.

Розповідаємо про маловідомі і непопулярні функції Bluetooth на телефонах, якими не користуються багато людей.

Управління розумним будинком

Розумний будинок – технологія, яка автоматизує більшість процесів (вентиляцію, освітлення, електрика і т.д.) в будівлі. Все частіше виробники розумних будинків віддають перевагу протоколам Bluetooth, а значить і всі пристрої в будинку будуть працювати завдяки Bluetooth-з’єднанню. Такий вибір вони роблять з кількох причин:

Bluetooth такий же надійний, як і інші стандарти, що використовувалися раніше.

Bluetooth витрачає менше енергії, що важливо для розумних замків і вимикачів, адже вони не мають прямого доступу до електроенергії.

Технологія Bluetooth доступна на будь-якому телефоні, а значить розумним будинком буде простіше управляти.

За допомогою Bluetooth на телефоні користувачі можуть відключати і включати лампи, відкривати і закривати двері, активувати побутову техніку та багато іншого. Можна навіть в звичайну лампу / світильник вкрутити спеціальну розумну лампочку, якою можна буде керувати за телефону.

Пошук ключів та інших предметів

Bluetooth на телефоні може допомогти швидко знайти потрібний предмет в квартирі, а також не втратити його на вулиці. Для цього необхідно придбати локатор – брелок, який за допомогою Bluetooth-з’єднання зв’язується з телефоном. Зовні він схожий на звичайний ключ від домофона.

Завантаживши спеціальний додаток, користувач може стежити за місцем розташування об’єкта. Наприклад, якщо ключі виявляться занадто далеко від власника, додаток повідомить про це, що допоможе уникнути пропажі. Знаходити ключі в квартирі так само просто, адже Bluetooth дозволяє визначати положення об’єкта аж до сантиметра.

Також локатор можна помістити на нашийник тварини, щоб вона не загубилося. Але тут потрібно розуміти, що радіус дії технології обмежений.

Відкривати і закривати двері автомобіля

Багато сервісів каршерінгу (прокат автомобіля) використовують Bluetooth для відкриття і закриття дверей. Раніше для цього використовували інтернет-з’єднання, проте в багатьох місцях (наприклад, на підземних парковках) воно було відсутнє або було слабким. Через це закрити або відкрити двері автомобіля було проблематично.

Технологія Bluetooth виправила цю проблему. Тепер взаємодіяти з автомобілями можна, встановивши додаток сервісу і включивши Bluetooth на смартфоні.

Джерело: https://gsminfo.com.ua

Читайте також