Е-квиток у Вараші впроваджують за підтримки американського інвестора

Е-квиток у Вараші впроваджують за підтримки американського інвестора

Незабаром мешканці Вараша оплачуватимуть проїзд у громадському транспорті банківськими картками або персоніфікованою карткою.

Як повідомили в облдержадміністрації, впровадження сучасної української системи TREK у громадському транспорті міста «атомників» наближається до завершення. Проєкт передбачає обладнання автобусів валідаторами для реєстрації оплати пасажирів. А також GPS-трекерами для відстеження руху транспорту онлайн.

Завдяки цьому мешканці громади зможуть відстежувати рух транспорту онлайн, оплачувати проїзд безконтактними транспортними та банківськими картками. Або за допомогою QR у мобільному застосунку і телефонами з NFC, або фіксувати пільговий проїзд персоніфікованою карткою.

- Запуск інтегрованого е-квитка у Вараші відбувся за підтримки американського інвестора - фонду Revival Foundation та компаії GIS. Е-квиток – це прозорість, економія і приклад цивілізованих стосунків у сфері громадського транспорту. Закликаю міські громади залучати іноземних інвесторів і впроваджувати подібні проєкти в себе, - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Читайте також