Єгипет переходить на банкноти з безпечного екологічно чистого пластика

Єгипет переходить на банкноти з безпечного екологічно чистого пластика

За повідомленням Al Ahram, влада Єгипту оголосила, що на початку листопада вони введуть в обіг пластикові банкноти. Ще в 2019 році Центробанк країни оголосив про намір в 2020 році почати друкувати полімерні банкноти в недавно побудованій друкарні в новій адміністративній столиці. Однак введення екологічних грошей було відкладено через пандемію COVID-19.

Перший номінал становитиме 10 і 20 єгипетських фунтів (відповідно 1,05 і 2,10 болгарських лева), але «старі» паперові банкноти залишаться на ринку. Цей крок робиться відповідно до зобов’язання Єгипту виконувати вимоги Паризького кліматичної угоди.

На тлі тенденції до біорозкладаним і екологічно чистим продуктам слово «пластик» викликало у деяких подив, пише інтернет-видання «Вулиці Єгипту».
Пари полімеру, які водонепроникні і мають більш тривалий термін служби, ніж папір, на насправді вважаються екологічно чистими. Крім того, при їх виробництві використовується менше сировини. Згідно з дослідженням Банку Англії, пластикові банкноти можна переробити і використовувати для виготовлення нових пластикових виробів. Очікується також зменшення числа підробок, оскільки підробка цих банкнот є більш складним завданням.

Пластикові банкноти вперше були проведені в Австралії в 1988 році. В даний час вони знаходяться в обігу більше ніж у тридцяти країнах, включаючи Румунію, Чилі, Канади, Нігерію, В’єтнам, Нову Зеландію та інші.
Джерело: BTA

Читайте також