До Квасилова — за 9 гривень

До Квасилова — за 9 гривень

Проїзд з Рівного до Квасилова подорожчає з 8 до 9 гривень. Нову ціну пасажири платитимуть вже з 14 січня. Про це Суспільному розповів президент «Союзу перевізників України» Валентин Демчук. Підтвердили це й в адміністрації.

За словами Демчука, вартість проїзду не підвищували з 2018 року. І хоч у договорі з перевізниками ще два роки тому була вказана гранична вартість «1 гривня за кілометр», втім, маршрутки їздили за нижчою ціною.

— По-перше — це підняття заробітної плати на 20% з 1?го числа, тобто збільшення податкового навантаження на перевізників. По-друге, — це карантин, а отже, обмеження кількості пасажирів Дозволено перевозити лише сидячих пасажирів. Оце основні чинники, які ведуть до підвищення тарифів, — коментує президент ГО «Союз перевізників» Валентин Демчук.

За словами представника перевізників, утриматись від підняття тарифу можна було б, якби міська влада компенсувала частину цих витрат. Однак, додав Валентин Демчук, мова про це поки не йде.

Перший заступник голова Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін зазначив, що подорожчає вартість проїзду у маршрутках лише у бік Здолбунова. На решті маршрутів вартість залишатиметься відповідно до тарифу.

— Частина перевізників їздила за зниженим тарифом. В тому числі й маршрут «Рівне-Здолбунів». Так, наші перевізники замість погоджених 18 гривень возили пасажирів за 15 гривень. Під час пандемії кількість громадян, яких перевозили на маршрутах, була обмеженою, відповідно, перевізники зазнавали збитків, — сказав Сергій Подолін.

Читайте також