До автомобіля поліцейського прив’язали гранату

До автомобіля поліцейського прив’язали гранату

На ручці автомобіля Lexus, який був припаркований біля житлових будинків між вулицями Відінська та Курчатова у Рівному, водій побачив прив’язану гранату. Викликав поліцію. Сталося це минулої неділі.

На місце події виїхала поліція та вибухотехніки. Мешканців будинків евакуювали. Тим часом вибухотехніки зняли з ручки гранату РГД-5.

Наступного дня у поліції повідомили, що цим автомобілем користувався їхній колега.

— Автомобілем справді користується один з працівників поліції, але він йому не належить, а його родичу, — зазначив начальник ГУ Нацполіції у Рівненській області Олексій Камишанський. — За цим фактом відпрацьовуємо декілька версій, в тому числі пов’язану безпосередньо з виконанням функціональних обов’язків працівника поліції.

Олексій Камишанський зазначив, що боєприпас, який висів на ручці — бойовий, але від дотику чи при відчиненні дверей вибухнути не міг, адже граната не була приведена у бойову готовність. На ній не вистачало деталей, зокрема, кільця.

Окрім як виконання професійних обов’язків, правоохоронці розглядають й інші версії. Зокрема — через бізнесові питання батьків поліцейського, які займаються торгівлею. Але погрожувати правоохоронцю саме через роботу, кажуть, був привід. Хоча деталей самої справи поки розповісти не можуть.

— У зв’язку з тим, що ми наприкінці минулого року закінчили одне резонансне кримінальне провадження, яке було кваліфіковане за декількома статтями Кримінального кодексу: це і розбій, і вимагання, і незаконне позбавлення волі людини. Для цього на адресу працівника двічі висловлювали погрози. Ми відпрацювали коло людей. Я думаю, що цей злочин протягом нетривалого часу ми постараємося розкрити, — прокоментував заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Олександр Панасюк.

За фактом погрози поліцейському та незаконне зберігання й розповсюдження вибухівки слідчі розпочали кримінальне провадження. Походження гранати у поліції поки досліджують. На ній є маркування, намагаються взяти також зразки ДНК з поверхонь. Результати обіцяють оприлюднити вже після аналізу та експертиз.

— Самого працівника поліції поки не охороняють. Заходи безпеки застосують, якщо в ході слідства прокурор й слідчі вважатимуть, що він цього потребує, — зазначив Олександр Панасюк. І додав, що 95% справ, пов’язаних з попередніми погрозами поліцейським, направлено до суду.

Читайте також