Для 2,2 мільйона українців підвищать пенсію

Для 2,2 мільйона українців підвищать пенсію

У січні підвищується найменша пенсія для людей віком від 65 років, які мають повний стаж. У середньому пенсії підвищать на 350-360 грн. Загалом це торкнеться 2,2 млн пенсіонерів.

— Повний стаж для жінки визначено 30 років, а для чоловіка — 35. От для цих людей мінімальна пенсійна виплата підвищується. Наприклад, є людина з такими параметрами, у неї 2?000 гривень, то вона буде підвищена на 400 гривень. Це буде 2?400. У кого 2?100, то, значить, на 300. Ми вже порахували, вже підготовлено всі розрахунки, всі відомості. Це 2,2 мільйона осіб. Середній розмір підвищення, для кожного з них він буде різний, буде 350−360 гривень, — зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За словами Лазебної, найменша пенсія становитиме 2400 грн.

Перерахунок пенсії проведено з дня встановлення нового розміру мінімальної заробітної плати, крім пенсіонерів, які працюють (проводять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування).

Пенсіонерам, які працюють, після звільнення з роботи або припинення такої діяльності пенсія перераховується з урахуванням мінімальної заробітної плати, визначеної на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності, зазначають у ПФУ.

Читайте також