Чому у Америці котів масово почали брати на роботу

Чому у Америці котів масово почали брати на роботу

У Чикаго почали влаштовувати котів на роботу. Чому так сталося?

На роботу пухнастих приймають місцеві підприємці, так намагаються боротися з навалою гризунів, від якого місто страждає з недавніх пір, повідомляє «ТСН».

 

Люди викидають залишки їжі, які доступні щурам, що їх і приваблює. Крім того, зараз в місті будують багато нових будинків. Після будівництва багато щури розбігаються в пошуку нового будинку, через що вони стають більш помітні, - розповів працівник притулку для тварин Роб Кроудер.

У Чикаго навіть створили спеціальну програму - "Коти на роботі". Автори ідеї - представники місцевої благодійної організації. Волонтери розшукують безпритульних кото, замість усипляння тварин, їх віддають під опіку місцевим компаніям. В обов'язки "Співробітники" входить ловля гризунів, а від деяких котів вимагають ще менше - їсти і спати.

Феромони кота допомагають відлякувати щурів від будівель. Їх існування на цьому місці фактично говорить щурам, що вони не повинні знаходиться на цій території, - пояснила представниця благодійної організації Сара Лісс.

Так, працьовитість і професіоналізм вусатого співробітника встиг оцінити власник однієї з місцевих броварень Вільям Харлі. На його підприємстві багато зерна, а це буквально золота жила для гризунів. Спочатку боротися з проблемою намагалися за допомогою професійних фірм, але щурів менше не стало.

Я не хочу, щоб щурів на моєму підприємстві вбивали хімічного захисту рослин або пастками. Я краще буду містити природного хижака. Уже в перший день після їх появи в нашій пивоварні ми більше не бачили щурів, - розповів власник пивоварні.

Читайте також