Через страйк фермерів на польському кордоні застрягли 2200 фур

Через страйк фермерів на польському кордоні застрягли 2200 фур

Польські фермери продовжують блокувати шість пунктів пропуску на кордоні з Україною. Наразі у чергах стоять 2200 фур, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

- Кількість напрямків блокади незмінна - їх 6. З українського боку йдеться про пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець". Сукупно на всіх цих напрямках на території Польщі у чергах з можливістю проїзду в бік України перебуває десь 2200 вантажівок, - зазначив він.

Загалом за годину польські фермери пропускають на кожному з напрямків по кілька вантажівок, які слідують з Польщі та в Польщу. Але більше вони блокують рух для вантажівок, які слідують саме з України на територію цієї країни. Спікер ДПСУ додав, що найбільшими є черги навпроти "Краківець", "Рава-Руська" та "Ягодин".

- Якщо говорити про останній напрямок, то тут перетинає кордон найменша кількість вантажівок. За минулу добу в бік України прослідували десь 50 вантажівок. Натомість за останні дні польські фермери не пропускають жодної вантажівки, яка слідує з України до Польщі на цьому напрямку. І, власне, показники перетину кордону з України до Польщі залишаються нульовими, - додав Демченко.

Читайте також