30 тонн української кукурудзи, яку висипали із вагонів у Польщі, утилізують

30 тонн української кукурудзи, яку висипали із вагонів у Польщі, утилізують

У Польщі, у селі Котомижі під Бидгощем, завершили збирання українського зерна кукурудзи, яке невідомі висипали на землю, зламавши вагони. Усього розсипали близько 160-180 тонн зерна, з яких близько 30 тонн доведеться утилізувати, повідомляє видання РАР.

- Вісім із 40 вагонів були розкриті. Митні троси завтовшки 8 мм були перерізані. Таким чином було відчинено подвійні бічні двері вагонів, - розповів представник охоронної компанії, що забезпечує транспортну безпеку, Павло Білевський, пояснивши, що при відкритті дверей половина товару висипається з вагона.

Білевський розповів, що українська кукурудза, яка прямувала до порту Гданська, мала прямувати до Марокко. На землю висипалося від 160 до 180 тонн, у тому числі 30 тонн залишилося на землі. Це зерно буде зібрано, виважено на митниці, після цього відправлено на утилізацію чи виробництво біодизеля.

Польська поліція наразі не може назвати винних у цьому інциденті, запевняючи, що розслідування справи триває. Після консультації з прокурором було порушено кримінальну справу за ст. 288 Кримінального кодексу Республіки Польща – знищення майна.

Читайте також