Будиночок за одне євро: в Італії почали продавати нерухомість майже задарма

Будиночок за одне євро: в Італії почали продавати нерухомість майже задарма

У гарному італійському містечку Біккарі виставили на продаж будинки за ціною одне євро. Але за таку ціну можна купити хіба що старий будинок.

У місті також є житло, що стоїть порожнім, під ключ — ціни на такі будинки коливаються від 7500 євро і до 13000 євро.

Рішення продавати будинки за такими низькими цінами — ініціатива мера Джанфіліппо Міньогни. Багато жителів уже давно виїхали з міста в пошуках роботи або зовсім переїхали за кордон, передусім у США. У 1950?х роках у містечку проживало п’ять тисяч осіб.

— Зараз у нас менше 2000 жителів. Депопуляція — це відкрита рана, постійне явище. Місцеві жителі продовжують виїжджати, і хоча більшість з них раніше поверталися сюди влітку, тепер вони більше цього не роблять. Багато житлових будинків просто порожні, — сказав мер.

У місті за одне євро продається трохи більше десятка будинків і 20 будинків дещо дорожче, але потенційно більш ніж 100 порожніх домівок потребують нових мешканців.

Ті, хто погоджується на старе житло за одне євро, повинні викласти гарантійну суму в розмірі 3000 євро, яка буде повернута після завершення відновлювальних робіт, можливо, протягом трьох років.

Читайте також