Безкоштовно пообідати можна у центрі Рівного

Безкоштовно пообідати можна у центрі Рівного

У центрі Рівного з 6 грудня безкоштовно роздають гарячі обіди для нужденних. Щодня в обідню пору поблизу кінопалацу Україна годують людей гарячими стравами та чаєм. На один раз готують понад пів сотні порцій.

Безкоштовне гаряче харчування для нужденних у центрі Рівного організовують дев'ятий рік поспіль. Традиційно його розпочинають у День Святого Миколая, який після переходу на новоюліанський календар у 2023 році припав на 6 грудня. Завершують разом з опалювальним сезоном, зазвичай у середині квітня.

- Якщо у 2016 році за цією послугою виїзного гарячого харчування до нас звернулося за ввесь період приблизно 500 людей, то в 2022 році — 14 600. Виїзне харчування організовуємо за гроші з обласного і міського бюджетів, також долучаються волонтери і допомагають продуктами", — розповіла завідувачка відділення обліку бездомних осіб та підтриманого проживання обласного центру з надання соціальних послуг Алла Дорошева.

З її слів, гарячі обіди біля кінопалацу Україна роздаватимуть щодня з 13.00, крім суботи і неділі.

- На день готуємо більше 50 порцій. До речі, люди також можуть звертатися у сам заклад на вулиці Жоліо Кюрі, 21 і щоранку отримати щось тепле поїсти, після цього ми готуємо обід на виїзне харчування. Можуть звертатися всі, хто цього потребує — малозахищені, пенсіонери, не відмовляємо нікому, - каже Алла Дорошева.

Читайте також