Автомобілі Tesla зупинилися під час руху по всьому світу: на сервері стався збій

Автомобілі Tesla зупинилися під час руху по всьому світу: на сервері стався збій

Збій на головних серверах компанії призвів до того, що Tesla почали зупинятися під час руху. Водії також не могли включити деякі функції, підключити телефон, а сам автомобіль дивно реагував на довкілля.

Власники автомобілів Ілона Маска зіткнулися з деякими проблемами під час керування автомобілем – Tesla приймала місяць за жовте світло світлофора і зупинялася через це. Також користувачі у Twitter розповіли, що не могли завести свої автомобілі, пише Interesting Engineering.

Ще користувачі не могли знайти свої автомобілі на паркуванні за допомогою функції розумний виклик. І це були непоодинокі випадки. На такі проблеми скаржилися користувачі в усьому світі. Під час запуску функцій на планшеті управління вони отримували помилку 500, що дає можливість зрозуміти, що саме сталося.

Засновник та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск відреагував на повідомлення у Twitter і написав, що вже перевіряють сервери.

Автомобілі Tesla зупинилися під час руху по всьому світу: на сервері стався збій

Нагадаємо, що в Tesla постійно трапляються якісь проблеми з автомобілями. Здебільшого це стосується автопілота чи акумулятора. Наприклад, Tesla на автопілоті врізалася в автомобіль Florida Highway Patrol неподалік центру Орландо. Автомобіль мало не зачепив поліцейського, який вийшов у цей момент із автомобіля. Водії Tesla часто використовують автопілот після випитого алкоголю. Були випадки, коли водій вмикав автопілот і пересідав на заднє сидіння.

Для автопілота Tesla використовує систему камер та радари, щоб виявити перешкоди, визначити, що знаходиться перед машиною, а потім вирішити, що робити. Але дослідники кажуть, що Tesla ще не до кінця розуміє, що робити із припаркованими автомобілями.

Читайте також