Археологи виявили 20 «теракотових воїнів» у секретній китайській гробниці

Археологи виявили 20 «теракотових воїнів» у секретній китайській гробниці

Фахівці розкопали теракотових воїнів у гробниці віком 2000 років у Китаї. Ці скульптури були виявлені в недавно розкопаній частині ями з написом "Яма номер один" у китайському місті Сіань, столиці провінції Шеньсі.

Археологи виявили, що фігурки в основному були піхотою і колісницями. Тим часом кілька інших воїнів були ідентифіковані як генерали через їх складніші головні убори. Про це пише Еxpress.

Згідно з заявою Музею мавзолею імператора Цинь Шіхуанді , розфарбовані гончарні фігурки, виявлені цього разу, добре збереглися.

Археологи перевезли теракотові фігурки до приміщення охорони та реставрації.

У репортажах Китайської глобальної телевізійної мережі (CGTN) йдеться про те, що деякі з воїнів здаються розірваними на шматки, і експерти музею-музею мавзолею імператора Цінь Шихуанді відновлять їх.

За даними CGTN, дослідники виявили, що розташування військового масиву в ямі може бути симетричним з півночі на південь та зі сходу на захід.

У звіті говорилося: «Це відкриття має велике значення для розуміння та вивчення розташування військового масиву всієї шахти №1».

Кар'єр прямокутної форми має довжину 230 метрів зі сходу на захід, ширину 62 метри з півночі на південь і глибину 5 метрів, загальною площею 14 260 квадратних метрів.

Відповідно до ймовірної щільності розкопок, можна виявити понад 6000 керамічних фігурок та коней.

Читайте також