9 способів, як знайти людину за номером телефону

9 способів, як знайти людину за номером телефону

Дізнатися про місцезнаходження людини по телефону в Україні можна цілком легально і безкоштовно. Не хвилюйтесь, що вас можна так просто знайти. Найчастіше для цього потрібен дозвіл людини, яка надає свої геодані. Проте бувають ситуації, коли зловмисники опановують чужий телефон. Тут вам уже ніхто геопозицію не надасть. Сьогодні ми розглянемо всі способи, як знайти людину за номером телефону.

Варіант 1: за допомогою послуги "Маячок" від "Київстар"

Щоб підключити цю послугу, наберіть комбінацію цифр із номером абонента, місцезнаходження якого хочете дізнатися. Після чого людина отримає SMS із підказками, які дозволять встановити його поточну адресу. "Київстар" дозволяє підключити чотири запити на добу. Їх вартість складає 53 коп/день. П'ятий та наступні запити коштують дорожче.

Варіант 2: за допомогою послуги "ЗнайДе" від Vodafone

Сервіс працює за допомогою GPS-навігатора. Після підключення послуги інформація про знаходження телефону буде доступна після того, як ви відправите ім'я людини та її номер мобільного телефону на відповідний код. Після цього людина має підтвердити ваш запит, інакше оператор не підтвердить послугу. Отримавши дозвіл, можна надсилати повідомлення про пошук людини. Якщо абонент знаходиться у дорозі, то на карті відобразиться найближчий населений пункт.

Оператор надає клієнту 5 днів безкоштовного користування послугою та можливість використання сервісу під час роумінгу.

Порівняння двох тарифних планів “Київстар” та Vodafone

Послуга мобільного оператора "Маячок" від "Київстар" "ЗнайДе" від Vodafone
Які номери можна відстежувати Абоненти "Київстар" Абоненти Vodafone
Вартість послуги Вартість одного запиту – 2,13 гривень. Оператор також має можливість активувати функцію 4 безкоштовних запитів на день. Вартість – 53 копійки на добу. Можна надсилати 4 запити на добу. Ціна запиту 25 копійок. Перші 5 днів користування безкоштовно. Вартість тарифу за місяць 63,75 гривень. Є опція Знайде на день вартістю 1,60 гривень.
Можливість відстежувати онлайн Так Так
Необхідність підтвердження від абонента Необхідно додати номер абонента до списку "Сім'я". Людині, яка відстежує, надходить повідомлення з пропозицією підтвердити, що вона згодна з цим. Якщо протягом 15 хвилин відповіді не буде, система відхиляє запит. Номер телефону треба додати до спеціальної картотеки. Вперше абоненту необхідно підтвердити, що він дозволяє відстеження геолокації. У наступному випадку підтвердження не потрібне.
Чи можливе використання в роумінгу Інформація відсутня на сайті мобільного оператора. Так, за додаткову оплату.
Точність Від 300 до 500 метрів у великому місті. До 1,2 кілометра в маленьких містах та заміській місцевості. 300-500 метрів при використанні у центрі великого міста. 1-1,5 кілометра для околиць та передмість.

Детальнішу інформацію ви можете уточнити на сайтах компаній.

Варіант 3: "Локатор" від Apple

 Фото: Getty Images

Це безкоштовна програма і працює так: на карті відображається точне місцезнаходження пристроїв Apple, які підв'язані до облікового запису в iCloud. Щоб знайти телефон, ноутбук або навушники, необхідно ввести свій логін та пароль до iCloud.

За допомогою програми "Локатор" можна знайти не тільки свій телефон, але й дізнатися про місцезнаходження членів сім'ї. Для цього підключіть «Сімейний доступ»:

  • Відкрийте вкладку "Люди" у програмі.
  • Надішліть запрошення "ділитися геопозицією" на ім'я або за номером телефону.

Якщо ви поділитеся з кимось своїм місцем розташування, ця людина може показати своє. Обмінюватися геопозицією можна протягом години, дня або постійно.

Починаючи з iOS 14 та macOS Big Sur ви можете налаштувати безкоштовні сповіщення про пересування людини.

Варіант 4: "Знайти друзів" від Apple

Якщо у вас більш стара версія iOS, можна окремо встановити програму “Знайти друзів”. Його принцип роботи аналогічний: поділіться своїм місцем розташування з обраними контактами. Для цього виконайте будь-яку з цих дій:

  • введіть адресу електронної пошти;
  • наберіть номер телефону;
  • використовуйте AirDrop.

Після того, як ви сформуєте список контактів для обміну геолокацією, ви отримаєте автоматичні сповіщення про те, де ваші близькі.

Варіант 5: Family Link для Android

Для використання програми потрібно мати обліковий запис у Google. Додаток пов'язує облікові записи, які після підтвердження відображаються як профілі сімейної групи.

Щоб побачити місцезнаходження людини, треба налаштувати геодані пристрої та включити функцію «Переглядати місцезнаходження дитини». Для цього:

  1. Виберіть його профіль у програмі.
  2. На картці “Місцезнаходження” увімкніть такі налаштування: “Керувати місцезнаходженням”, “Налаштування геоданих за адресою”, “Режим геолокації з високою точністю”.

Варіант 6: "Знайти пристрій" від Google

Як знайти людину за номером телефону / Фото: Getty Images

Це частина програми Google Play "Захист". За допомогою нього можна знайти втрачені телефон, планшет або годинник Android та заблокувати пристрій для сторонніх. На заблокованому екрані з'явиться ваш номер контакту.

Після виявлення телефону на карті, ви можете прокласти до нього маршрут у картах Google.

Умови пошуку телефону за допомогою програми «Знайти пристрій»:

  • підключений інтернет;
  • пристрій увімкнено та підв'язано до Google-акаунту;
  • телефон бачимо у Google Play;
  • відкритий доступ до геоданих;
  • увімкнено функцію “Знайти пристрій”.

При дотриманні всіх цих умов ви зможете побачити телефон на карті при вході в Googl-аккаунт.

Варіант 7: Android Device Manager

Цей софт надає послуги з пошуку телефонів та віддаленого блокування гаджетів. Людина, яка шукає іншу людину, повинна мати доступ до облікового запису Google. Щоб скористатися програмою, потрібен буде комп'ютер та вихід в інтернет. Програма показує такі дані:

  • Час, коли надійшла інформація.
  • Приблизна адреса, в радіусі якої 
  • знаходиться пристрій.
  • Варіант 8: Sygic Family

    Програма підходить для iOS та Android. За допомогою цієї програми можна визначити географічне розташування за номером телефону таким чином:

  • у вікні софту користувач натискає кнопку SOS;
  • програма розпочинає пошук людей за номером телефону;
  • потрібна інформація відображається на екрані.
  • Програма також пропонує вбудовану платформу для обміну повідомленнями між друзями та родичами. Але ця функція платна.

    Варіант 9: Пошук по IMEI

    Фото: Getty Images

    Під час виробництва всім гаджетам видається спеціальний індивідуальний код – IMEI. Перш ніж знайти телефон за номером при цьому способі, потрібно знати не тільки код пристрою для пошуку, але й придбати відповідне обладнання. Також у користувача має бути база даних операторів тієї країни, де здійснюється пошук.

    Детальну базу мають представники правоохоронних органів. Тому при крадіжці смартфона потрібно насамперед звертатися до поліції. А якщо ні, то можна спробувати пошукати телефон самостійно через спеціальні програми.

    Програм для здійснення таких операцій досить багато. Деякі з них платні та мають пробний період.

    Довідка: щоб дізнатися про свій IMEI наберіть комбінацію *#06#.

    Недолік цього способу полягає в необхідності встановлення програми на девайс, який розшукується.

    Ще один простий спосіб пошуку телефону по IMEI – зареєструватися в базі LoSToleN. Перекупи смартфонів часто перевіряють IMEI на цьому сервісі.

    Чи можна дізнатися де знаходиться людина, якщо телефон вимкнено

    При вимкненому телефоні функція не працюватиме і ви не зможете визначити місцезнаходження пристрою.

Читайте також