170 га земель парку

170 га земель парку "Нобельського" прокурори вимагають повернути у державну власність

Спеціалізована екологічна прокуратура Рівненської обласної прокуратури звернулася до суду із позовною заявою щодо повернення в державну власність земель природно-заповідного фонду площею понад 170 га. Це, приміром, як п’ять парків імені Тараса Шевченка у Рівному, повідомляє пресслужба відомства.

Встановлено, що на території національного природного парку "Нобельський", який створено для збереження унікального природного комплексу Волинського Полісся, розташована земельна ділянка, яку всупереч вимогам законодавства передали у комунальну власність на підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області.

"Ця ділянка відноситься до земель природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, має особливий режим охорони і за попередніми даними її вартість становить понад 3,8 млрд грн", - зауважили в пресслужбі прокуратури.

Аби вберегти землю від протиправного господарювання, прокуратура подала позов з вимогою повернути державі цю ділянку. Господарський суд Рівненської області відкрив провадження у справі.

Читайте також