"Важко було на дрон зібрати": мати загиблого воїна допомагає його побратимам

Після загибелі сина на війні рівнянка Лариса Данічкіна почала займатися волонтерством. Вона передає допомогу на фронт його побратимам. За понад рік жінка передала бійцям автомобіль та іншу гуманітарну допомогу, повідомляє Суспільне.

Син Лариси Данічкіної Максима загинув на війні в серпні 2023 року. Чоловік впродовж трьох років служив за контрактом у 24-ій окремій механізованій бригаді імені короля Данила, брав участь в антитерористичній операції. Був командиром бойової машини "Град".

- Максим закінчив училище № 10, ми з ним разом працювали продавцями-консультантами, але він вирішив тоді йти на війну. Хоч вже і тоді була війна, просто не всі люди це розуміли. Вже після закінчення контракту, як почалася повномасштабна війна, він був якийсь період вдома. І вирішив тоді теж відразу іти у військкомат. Сказав мені: «Мам, я піду, куди я хочу». І в нього на серці було іти в розвідку, - розповідає Лариса.

Потім Максим служив розвідником у 68-ій окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша. Виконував бойові завдання на Донеччині та Луганщині. Лариса зазначила, що після того, як її син вдруге пішов на фронт, почала займатися волонтерством.

- Максим дуже потребував дрона. Ми збирали на дрон і йому туди завезли. А на машину ми зібрали вже, на жаль, як Максимчик загинув. Він дуже потребував машини, перед загибеллю він казав: «Мамо, нам дуже треба машина». І я якось все не могла, важко було й на дрон зібрати, знайти його, купити, - каже жінка.

Лариса додала, що після загибелі сина продовжила збір грошей на машину, та вже за два тижні придбала автомобіль і передала його на Куп'янський напрямок:

- Купили, хлопці пофарбували, не минуло і місяця як ми вже завезли побратимам Максима цю машину. Я була дуже рада їх побачити і познайомитися.

Лариса Данічкіна каже, що планує волонтерити й надалі.

Читайте також