Риболовля як реабілітація: для військовиків влаштували спортивний турнір

Риболовля як реабілітація: для військовиків влаштували спортивний турнір

Турнір зі спортивної риболовлі, приготування юшки та відпочинок на природі — таку реабілітацію організували волонтери для військовиків і ветеранів, які нині проходять реабілітацію в госпіталях Рівненщини та Львівщини. Переможців визначали за вагою та розміром улову.

Понад 20 військовослужбовців взяли участь в турнірі зі спортивної риболовлі. Захід організували на водоймі в Малолюбашанській громаді. Серед учасників — військовий Микола Ґрадецький.

- Ми були на Запорізькому напрямку. І там пташечки, дрони накрили. Вийшло так, що потрапило осколком в ногу. Завдяки лікарям хоч живим залишився, витягнули з того світу. А вже потрапив сюди, в госпіталь. Рибалка — це відпочинок, свіже повітря, — зазначив військовий Микола Ґрадецький.

Ветеран Сергій Лимарчук зізнався, що йому подобається риболовля, проте кілька років не випадало посидіти з вудкою над водоймою.

- Я на війні з 2014 року. Багато де був, я — інструктор саперної роти. У мене було декілька контузій і потім інсульт стався. Я тиждень тому виписався з госпіталю, - каже Сергій.

Для військовослужбовців організували не лише турнір зі спортивної риболовлі, а й приготування юшки на природі.

- Це дуже допомагає увійти в спілкування у цивільному житті. І допомагає лікуванню. Це, свого роду, реабілітація. Ми ж не забираємо риби, ми зловили і відпустили, - зазначив волонтер Іван Щевич.

Організатор заходу Юрій Яремчук додав:

- Ми плануємо, хоча б два рази на місяць вивозити. Все буде залежати і від збору коштів. Наразі назбирали плюс-мінус 11 тисяч, деякі магазини давали подарунки.

Читайте також