Повз до побратимів два кілометри з пораненими ногами

Повз до побратимів два кілометри з пораненими ногами

Рівнянин Євгеній Козярчук нині служить у Рівненському об’єднаному міському ТЦК та СП. Після ампутації ноги військовик не зміг повернутися на фронт.

Про жагу до життя, війну та службу у ТЦК, Євгеній Козярчук розповів Суспільному.

Боєць отримав поранення в липні 2023 року поблизу Роботиного Запорізької області.

- Ми йшли на штурм, на ворожі позиції. Так сталося, що нам там влаштували пастку, був дистанційно замінований окоп і я підірвався на міні. Дистанційно нас підривали по черзі, там дуже багато бійців загинули. З турнікетами на ногах я повз до позицій побратимів два кілометри, - розповідає військовик.

У цивільному житті Євгеній Козярчук працював у магазині зброї. Він пригадав, що вперше потрапив на фронт у 2014 році.

- Я - цивільний чоловік, закінчив військову кафедру нашого водника. Тобто якоїсь надзвичайної підготовки у мене не було. У 2014 році зателефонували із військкомату і я прийшов. Була посада і мене направили тоді в 51-у бригаду командиром взводу, - пригадує Євгеній.

Вдруге на передову боєць відправився у червні 2022 року.

- У 2014 році — це була посвята у війну. Усі зрозуміли, що все не так, як у фільмах, все інакше. А у 2022-му я вже знав куди йду, знав, що робитиму, — розповів Євгеній Козярчук.

Після поранення боєць повернутися до побратимів не міг через ампутацію ноги. Тому вирішив продовжити службу в ТЦК:

- Людині, яка повоювала, у цивільному житті буде важко адаптуватися. Я чудово розумію цивільних людей і добре розумію людей, які воюють, бо сам воював. Також розумію й тих, хто працює в ТЦК, тому що я зараз тут служу. Для людини, яка отримала поранення і має певні обмеження за станом здоров’я — це чудовий варіант. І суспільство ставиться адекватніше, тому що розуміє з ким спілкується. Це люди, які мають бойовий досвід, - каже Євгеній.

Читайте також