Найкорисніші для серця продукти

Найкорисніші для серця продукти

Відомо, що надто жирна та солодка їжа може негативно позначитися на здоров'ї серцево-судинної системи. Які ж продукти допомагають серцю?

Шпинат

Ця рослина дуже багата на вітаміни C і Е, необхідні для правильної роботи серця. Шпинат містить велику кількість бета-каротину, калію, кальцію, фолієвої кислоти та клітковини. Найбільш ефективним способом вживання шпинату буде додавання до салату або прикрашання таких страв, як піца, паста чи омлет. Насіння льону. Воно багате на марганець, ненасичені жирні кислоти омега-3, магній і клітковину. Його можна додавати у випічку, салати чи фруктово-овочеві коктейлі.

Вівсяні пластівці

 Цей продукт багатий насамперед на залізо: 100 г вівсянки — це 20% цього мікроелемента від добової норми. Вівсяні пластівці багаті на марганець, мідь, магній та фосфор.

Бобові

 Горох, квасоля, сочевиця та інші бобові забезпечать вас магнієм, кальцієм, вітамінами групи В, фолієвою кислотою та клітковиною. Бобові також зменшують рівень шкідливого холестерину, тим самим знижуючи ризики хвороб серцево-судинної системи.

Жирна риба

 Лосось, сьомга, скумбрія, сардини, палтус, товстолобик — усі вони є представниками жирних сортів риби. Основна харчова цінність цих риб — високий вміст жирних кислот омега-3, які забезпечують захист судин, знижують рівень холестерину у крові, регулюють тиск та борються із запаленням.

Читайте також