Борг скорочується, але 150 мільйонів гривень – ще винні

Борг скорочується, але 150 мільйонів гривень – ще винні

За місяць на Рівненщині майже удвічі скоротилася заборгованість за електроенергію. Якщо на 1 лютого споживачі боргували понад 340 млн грн, то нині - 148 млн грн. Таку динаміку керівництво енергопостачальної компанії пов’язує із скасуванням мораторію на відключення світла наприкінці грудня минулого року.

- Кожен клієнт отримує повідомлення щодо наявної протермінованої оплати та необхідності її внесення. У разі непогашення боргу таким громадянам надсилають попередження про відключення. Протягом десяти днів споживач зможе погасити заборгованість та уникнути цього, - розповів директор ТОВ "РОЕК" Сергій Безсмертний.

Якщо споживачу все-таки припинили електропостачання і він бажає відновити отримання електричної енергії, то йому доведеться сплатити існуючий борг

. - Також потрібно буде компенсувати витрати, пов’язані з відключенням та повторним підключенням електроживлення, - повідомив директор із взаємодії з клієнтами ПрАТ "Рівнеобленерго" Андрій Ахромкін.

Відновлять постачання електромережі протягом трьох діб у містах та п’яти робочих днів - у селах.

Нагадаємо, клієнт, який не може сплатити одразу всю заборгованість, має можливість звернутися до свого центру обслуговування споживачів та подати заявку щодо реструктуризації боргу.

Читайте також