Зустріч Зеленського і Путіна: в Кремлі заявили, що підготовка не ведеться

Зустріч Зеленського і Путіна: в Кремлі заявили, що підготовка не ведеться

Підготовка зустрічі президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна на сьогодні не ведеться.

Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

На пресконференції журналісти попросили прокоментувати останні заяви Зеленського на адресу Росії. Пєсков заявив, що ці висловлювання ніяк не вплинуть на зустріч Зеленського і Путіна і додав, що підготовка наразі зовсім не ведеться.

«Ніякої підготовки не ведеться і ніякі кроки в цьому плані не робляться», - заявив він.

Зустріч Зеленського з Путіним: що про це відомо

20 квітня президент України Володимир Зеленський запропонував своєму російському колезі Володимиру Путіну провести зустріч «в будь-якій точці Донбасу, де йде війна».Звернення Володимира Зеленського: Я готовий зустрітися з Путіним в будь-якій точці Донбасу, де йде війна

З такою ініціативою він виступив після невдалих спроб провести телефонні переговори з главою Кремля на тлі ескалації на сході України і наймасштабнішого нарощування російських військ біля українських кордонів з моменту окупації Криму і вторгнення на Донбас в 2014 році.

У відповідь Путін підтвердив свій намір прийняти Зеленського в Москві в будь-який зручний час для обговорення «двосторонніх відносин».

Президент РФ сказав, що керівництво України перед «обговоренням проблем Донбасу» має провести переговори з «ДНР» і «ЛНР».

 

Читайте також