Жителя Рівненщини судитимуть за незаконний алкобізнес

Жителя Рівненщини судитимуть за незаконний алкобізнес

До суду скеровано обвинувальний акт щодо безробітного жителя Рівненщини, який вирішив підзаробити. Він незаконно зберігав, збував та виготовляв алкогольні напої, в тому числі з підробленими марками акцизного податку.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

З'ясувалося, що 43-річний чоловік, не будучи зареєстрований як фізична особа-підприємець та не маючи необхідних дозвільних документів для торгівлі алкогольними напоями, усвідомлюючи протиправність своїх дій, у травні 2021 року придбав понад 18 тисяч пляшок алкогольних напоїв, які, згідно з висновками експертів, не відповідають вимогам ДСТУ, у тому числі з підробленими марками акцизного податку, а також понад 3 тонни підробленого алкоголю у пакетах типу Бег-ін-Бокс та пластиковій тарі різних об’ємів. 

Частину сурогатного алкоголю чоловік продав, решта вилучено працівниками податкової міліції у ході санкціонованих обшуків.

Орієнтовна вартість вилученого становить понад мільйон гривень.

Чоловіку інкримінують незаконне придбання з метою збуту, зберігання, транспортування з цією ж метою, а також збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв, у тому числі з підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). 

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Читайте також