Зеленський затвердив терміни військового призову-2022

Зеленський затвердив терміни військового призову-2022

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №687/2021, в якому визначаються строки проведення щорічних чергових закликів громадян України на строкову військову службу, звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили терміни такої служби, та порядок виконання заходів, пов'язаних із підготовкою та проведенням чергових закликів у 2022 році року.

Про це повідомляє Рівне Експрес із посиланням на прес-службу глави держави.

Так, згідно з документом, наступного року проведення чергових закликів громадян України на строкову військову службу відбудеться з квітня по червень та з жовтня до грудня.

Згідно з указом, звільнення до запасу військовослужбовців, які вислужили встановлені терміни строкової військової служби, також планують провести у квітні – червні та жовтні – грудні.

Призовні комісії розпочнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи планують розпочати на місяць раніше цих дат.

Зазначається, що покликані військовослужбовці строкової військової служби не залучаються до виконання бойових завдань у зоні проведення Операції об'єднаних сил.

Відповідно до законодавства, призову не підлягатимуть громадяни призовного віку, які проходять навчання. Їм надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання. Відстрочення від призову на строкову військову службу також надається громадянам України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу при вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров'я.

Читайте також