Зеленський підписав указ про відміну призову на термінову службу – що відомо

Зеленський підписав указ про відміну призову на термінову службу – що відомо

В Україні можуть скасувати призов на термінову військову службу. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський - тепер Кабміну необхідно забезпечити підготовку відповідного законопроекту.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

В указі йдеться про те, що уряду потрібно підготувати та внести до Верховної Ради відповідний законопроект. В указі є й очікувана дата скасування призову для громадян України – 1 січня 2024 року.

Як альтернативу проходженню термінової служби Зеленський запропонував «модель інтенсивної військової підготовки».

Крім того, у період з 2022 по 2025 роки. планується поетапне збільшення чисельності Збройних сил України на 100 тисяч осіб для підвищення оборонних можливостей держави.

З 1 лютого Президент України  Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді. Він підписав указ про зміцнення обороноздатності країни. Документ передбачає покращення грошового забезпечення військових та «основи переходу на контрактну армію». За словами Глави держави, це черговий указ, "а не тому, що буде війна".

Документом передбачено: збільшення грошового забезпечення військових на рівні не нижче трьох мінімальних заробітних плат; розробка концепцій житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей; чисельність збройних сил України збільшиться на 100 тис. осіб за наступні 3 роки; термін служби контрактників буде збільшено; буде створено ще 20 бригад ЗСУ; передбачено перехід до професійної армії.

Читайте також