Збагатився на мільйони доларів депутат Рівненської облради

Збагатився на мільйони доларів депутат Рівненської облради

У незаконному збагаченні підозрюють заступника голови Поліського лісового офісу "Ліси України", який є депутатом Рівненської обласної ради, Віталія Суховича. У нього та членів сім’ї провели обшуки, повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Як повідомили на сайті відомства, працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, на думку слідства, посадовець "встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів".

"У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у тому числі в його помешканні та на робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою валюти на понад чотири мільйони. Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі: Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Patek philippe. Виявлено золоті монети, злитки золота, два пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами", — повідомили у ДБР.

У Держбюро розслідувань додали, що депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів.

"Ділянки зареєстровано на номінальних осіб, підконтрольних "обранцю", — зазначили в ДБР.

Віталію Суховичу повідомили про підозру за статтею незаконного збагачення, санкція статті передбачає покарання  - позбавлення волі на строк до 10 років.

"Також до Національного агентства з питань запобігання корупції направлено лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора", — додали в ДБР.

У ДП "Ліси України" відреагували на підозру в незаконному збагаченні заступнику голови Поліського лісового офісу, депутату Рівненської облради Віталію Суховичу. Там зазначили, що керівництво ще пів року тому вирішило "усунути" його з посади.

Як ідеться у дописі, інформацію щодо "численних фактів, які стосувалися діяльності фігуранта, зібрали правоохоронці за сприяння департаменту безпеки ДП "Ліси України".

"Керівництво ДП ще півроку тому прийняло рішення усунути Суховича з посади та звільнити з підприємства. Проте він тривалий час перебував на лікарняному, використовував інші приводи та перешкоджав звільненню", — йдеться в повідомленні пресслужби.

У дописі йдеться, що в ДП "Ліси України" сприяють розслідуванню й сподіваються "на доведення справи до завершення та притягнення винних до відповідальності".

Читайте також