Завтра у Рівному відбудеться патріотичний забіг

Завтра у Рівному відбудеться патріотичний забіг

Напередодні Дня пам’яті захисників, який відзначатимуть 29 серпня, у Рівному відбудеться патріотичний забіг.

Перегони стартують о 9 ранку біля Рівненської ОДА. Участь у забігу братимуть ветерани війни, військові підрозділів ЗСУ, НГУ, МВС, ветеранських та волонтерських громадських об’єднань Рівненщини.

Учасники долатимуть маршрут: вул. Кавказька – вул. Набережна – Проспект Миру до вул. Міцкевича та у зворотньому напрямку.

Захід проходитиме одночасно в багатьох містах України.

29 серпня передбачено приспущення Державного Прапора України, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України.

У ці дні на Рівненщині заплановано проведення низки пам’ятних та національно-патріотичних заходів.

Зокрема, в обласному центрі о 9.55 буде відслужена панахида за загиблими та покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО (алея кладовища «Нове»). О 10 годині буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання.

У ці дні закликаємо усіх українців доповнити одяг соняхом – символом пам’яті захисників України і тим самим продемонструвати свою шану та повагу.

Довідково: Цьогоріч Україна вже вдруге відзначатиме на державному рівні День пам’яті захисників. 29 серпня 2014 року в районі Іловайська від рук російських окупантів загинуло понад 200 українських воїнів. Саме тому Указом Президента ця дата визначена як День пам’яті захисників.

Читайте також