Затримали  під час отримання хабара: у Рівному викрили лікаря шпиталю та ексвоєнкома

Затримали під час отримання хабара: у Рівному викрили лікаря шпиталю та ексвоєнкома

СБУ та поліція викрили начальника одного з відділень Рівненського військового госпіталю і ексвоєнкома на корупційній схемі. Чоловіків підозрюють в отриманні хабарів від військовослужбовців за визнання їх непридатними до служби.

За словами речниці СБУ Анниа Свінціцької-Савчук, посадовець разом зі своїм спільником, колишнім воєнкомом одного з районів області, підшукували "клієнтів" та виготовляли для них фіктивні медичні документи.

- За фальшивими діагнозами про наявність тяжких психіатричних захворювань "клієнти" могли оформити групу інвалідності та отримати висновки про непридатність до військової служби. Виготовлення пакета документів коштувало від семи тисяч доларів з людини. При цьому, у медкартах військовозобов’язаних робилися записи про нібито проходження діагностики, реабілітації, лікування у стаціонарі, — розповіла речниця СБУ.

Анна Свінціцька-Савчук додала, що співробітники СБУ затримали лікаря та ексвоєнкома під час отримання хабара — 7 400 доларів.

Під час обшуків за місцем проживання лікаря і ексвоєнкома, правоохоронці виявили та вилучили майже п'ять млн гривень та підроблену медичну документацію.

Чоловікам повідомили про підозру за статтею "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди". За це передбачене позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Читайте також