"Зароблені" мільйони підуть на адвокатів?

На лаві підсудних невдовзі опиняться ділки, які займалися підробкою документів, внесенням недостовірних даних до електронної системи та незаконним переправленням ухилянтів через державний кордон України. Обвинувальний акт вже направлено до суду.

Під час досудового розслідування встановлено, що створив злочинну організацію 30-річний житель Рівненського району, раніше засуджений за незаконне переправлення військовозобов’язаних за межі країни. Чоловік залучив до "справи" довірених осіб з досвідом міжнародних перевезень, зокрема, своїх знайомих з Рівненщини, Волині та Львівщини. Серед них – дільничний офіцер відділення поліції та підприємець-перевізник.

Підозрювані «приймали на роботу» водіїв-ухилянтів та вносили їхні відомості до ІС «Шлях». Кожне таке «працевлаштування» за фіктивним договором коштувало військовозобов’язаним в середньому 4,5 тис. доларів. За ці кошти організатори переправляли клієнтів через державний кордон України та проводили з ними інструктажі під час виїзду. Пізніше підозрювані повертали назад до України транспортні засоби, на яких виїхали "водії".

Слідство встановило 43 особи мобілізаційного віку, які виїхали за межі України з допомогою фігурантів, але назад не повернулись. Таким чином ділки заробили на ухилянтах-втікачах понад 2,5 мільйона гривень.

Читайте також