Замість служби ходили на фітнес та СПА: судитимуть доньку та дружину посадовця військової частини Рівненщини

Замість служби ходили на фітнес та СПА: судитимуть доньку та дружину посадовця військової частини Рівненщини

Працівники ДБР звершили досудове розслідування щодо двох військовослужбовиць однієї з частин Рівненської області. Жінки 11 місяців не з’являлися на службі, але отримували грошове забезпечення та бойові доплати, повідомляє ДБР.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення мати з донькою розпочали службу в одній із військових частин міста, де заступником командира був їхній близький родич: колишній чоловік та батько. Жінка обійняла посаду заступниці командира роти з морально-психологічного забезпечення та мала перебувати на Сході країни, а доньку призначили на посаду заступниці командира роти оперативного чергового відділення підготовки даних штабу і згідно з документами несла службу на українсько-білоруському кордоні. Щомісяця донька отримувала «бойову» доплату 50 тис. грн, мати – 120 тис. грн.

Проте, фактично вони несли службу тільки перші три місяці, а згодом повернулися до Рівного, де вели активне соціальне життя. Зокрема, їх неодноразово помічали у масажних кабінетах та фітнес-центрах. До моменту викриття жінкам було протиправно виплачено майже 1,5 млн грн.

Їх обвинувачують у самовільному залишенні військової частини військовослужбовцем, вчиненому в умовах воєнного стану. Обвинувальні акти направлено до суду. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі від 5 до 10 років.

Крім того, в суді уже розглядають справу керівника оперативної чергової за фактом недбалого ставлення до служби. Саме за підписом цього заступника командира доньці посадовця було протиправно нараховано 510 тис. грн. Він уже визнав свою провину та відшкодував державі завдані збитки.

Читайте також