Замерзла на зупинці

Замерзла на зупинці

У Рівному біля зупинки громадського транспорту на вулиці Вербовій у мікрорайоні «Ювілейний двірник» виявив мертву жінку, коли розчищав сніг. Вона була присипана снігом. Двірник викликав швидку допомогу. Проте лікарі лише констатували смерть.

Жінка жила на зупинці. Перед морозами минулого тижня комунальники прибрали її речі, які прийняли за сміття. Місцеві кажуть: постійно бачили її з собаками на смітниках неподалік, на вигляд їй не було і сорока років.

— Вона жила в будинку з сестрою. Та, вочевидь, між ними щось трапилось і сестра перестала пускати її в хату. Ходила голодною, випивала, — розповідає рівнянин Володимир Мельничук.

Деякі рівняни обурилися у Facebook, мовляв, якби комунальники не забрали її речі, то жінка, може б, і не замерзла. Тож у загибелі жінки звинувачують владу, яка нібито не дбає про бездомних громадян.

— Ми отримали чимало звернень мешканців міста про турботу про бездомних людей, які замерзають на вулицях нашого міста. Патрульна поліція міста разом із Червоним Хрестом будуть виявляти таких людей. Відповідно, працівники Червоного Хреста доставлятимуть своїм транспортом людей до центру, який знаходиться на вул. Жоліо-Кюрі, спеціально облаштований для таких людей, — прокоментував Суспільному міський голова Рівного Олександр Третяк.

Виїжджати на виклики патрульних мають представники загону швидкого реагуванння обласної організації Червоного Хреста. Це п’ятнадцять осіб, які їздитимуть на двох багатомісних авто.

— Чергуватимуть наші лю-ди, волонтери, на добровільних засадах. І коли до нас з патрульної поліції будуть надходити виклики, ми будемо виїжджати на місце, забирати людину і довозити у притулок, що на вулиці Жоліо-Кюрі. Ми забезпечені як транспортом, так і пальним, і можемо сприяти органам державної влади у виконанні їхніх гуманітарних місій, — зазначив командир загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста Анатолій Каштан.

Читайте також