Задушив, зґвалтував, пограбував: подробиці вбивства на Чорновола у Рівному

Задушив, зґвалтував, пограбував: подробиці вбивства на Чорновола у Рівному

Неподалік одного із корпусів НУВГП на вулиці Чорновола у Рівному місцевий житель, йдучи вранці на роботу, побачив оголену жінку, яка лежала поблизу дерев. Підійшовши, він жахнувся. Тіло жінки було усе синє та у крові. Чоловік одразу викликав поліцію. На місце виїхало керівництво ГУНП, слідчо-оперативні групи, криміналістична лабораторія та кінологи.

На пошуки вбивці знадобилось кілька годин. Поліцейські оперативно вийшли на його слід та затримали. З’ясувалось, що підозрюваний – житель Запорізької області, раніше судимий за замах на зґвалтування, який у травні 2022 року вийшов із в’язниці.

За версією слідства, 32-річний чоловік повертався пізно ввечері з відпочинку на Басівкутській водоймі. Був напідпитку. Дорогою на вулиці Чорновола він побачив незнайому жінку, яка поверталась з роботи. Він напав на неї, задушив та зґвалтував. Потім зняв із неї хрестик із ланцюжком, забрав мобільний телефон та пакет із продуктами.

- Відповідно до лікарського свідоцтва, смерть 29-річної жінки настала в результаті механічної асфіксії від стиснення шиї руками. Під час обшуку в помешканні підозрюваного поліцейські виявили та вилучили викрадені речі загиблої, залишки продуктів та інші докази, які мають значення у справі, — повідомила пресофіцерка поліції Юлія Дуднік.

Зі слів речниці обласної прокуратури Оксани Жужельської, затриманому повідомили про підозру.

- Мотиву свого вчинку він не називає, жодних показів не дає та зі слідством не співпрацює. Тривають необхідні слідчі та процесуальні дії, встановлюються всі обставини вчинення злочину, призначені необхідні експертизи, - зазначила Оксана Жужельська.

Під час обрання запобіжного заходу у Рівненському міському суді підозрюваний просив відпустити його під цілодобовий домашній арешт, втім  суддя Рівненського міського суду задоволив клопотання слідчої та прокурора і відправив його під варту на 60 діб без можливості внесення застави. 

Також відомо, що дівчина працювала касиром в одному із магазинів.

За скоєний особливо тяжкий злочин чоловіку може загрожувати довічне позбавлення волі.

Читайте також