За знайомство –  понад пів мільйона гривень

За знайомство – понад пів мільйона гривень

В одній із соціальних мереж 38-річна рівнянка познайомилася з чоловіком, який нібито проживає у Сирії. Під час спілкування у ним зав’язалися романтичні стосунки.

Сирієць вирішив порадувати жінку та відправити їй подарунок: гроші, одяг, прикраси, косметику, солодощі, однак попросив кохану сплатити послуги з доставки. Нічого не підозрюючи, жителька Рівного переказала на карту українського банку 140 000 гривень. Але цього виявилось недостатньо. Іще чотири рази до неї телефонували невідомі, представляючись то митником, то працівником служби доставки, та просили доплатити. Очікувану посилку жінка так і не отримала, а натомість втратила майже 297 тисяч гривень.

У таку ж пастку потрапила й 34-річна рівнянка. Американець, із яким у неї був «роман» у месенджері, повідомив, що хоче прилетіти в Україну, але перед цим відправить речі, які нібито для неї купив. Тож спочатку потерпіла сплатила за доставку багажу на картку українського банку 92 500 гривень. А за декілька днів переказала понад 200 тисяч гривень за звільнення коханого, якого нібито затримали на кордоні.

Читайте також