За що можуть оштрафувати українських водіїв у Польщі?

За що можуть оштрафувати українських водіїв у Польщі?

За що можуть оштрафувати українських водіїв у Польщі? Із по­чат­ком вій­ни в Ук­ра­їні чи­ма­ло гро­ма­дян по­ки­ну­ли кра­їну в по­шу­ках без­печні­шо­го міс­ця для про­жи­ван­ня. Ба­га­то хто ви­їхав на влас­но­му тран­спор­ті до Поль­щі. Пе­ред по­до­рож­жю вар­то звер­ну­ти ува­гу на ви­мо­ги су­сідньої кра­їни, аби не ош­тра­фу­ва­ли на круг­лень­ку су­му.

Зас­те­ре­жен­ня для ук­ра­їн­ців опуб­лі­ку­ва­ла уря­до­ва ор­га­ні­за­ція «Тиж­день Без­пе­ки До­рожнього Ру­ху» на сво­їй сто­рін­ці у фей­сбу­ці.

ПДР у Поль­щі: що тре­ба зна­ти ук­ра­їнсь­ким во­ді­ям?

  • Автомобiльнi фари мають бути увімкнені цілодобово протягом усього року; у машині має бути знак аварійної зупинки, вогнегасник, аптечка та світлоповертальний жилет;
  • використання ременів безпеки є обов’язковим для водія та всіх пасажирів (штраф 100 злотих — 690 грн);
  • для дітей мають бути спеціальні дитячі автокрісла (за відсутність штраф 300 злотих — понад 2 тис. грн);
  • розмовляти по телефону під час керування категорично заборонено (штраф 500 злотих — 3 454 тис. грн). Втім, якщо користуватись обладнаннм «вільні руки» — це порушенням не буде;
  • допустима концентрація алкоголю в крові становить 0,2 проміле. Штраф для водіїв, які перебуватимуть за кермом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння: 2 500 злотих або навіть арешт строком до 30 діб.

Штра­фи за пе­ре­ви­щен­ня швид­кості: від 50 до 2500 зло­тих (345 грн — по­над 17 тис. грн). У ме­жах на­се­ле­них пун­ктів доз­во­ле­но пе­ре­су­ва­ти­ся зі швид­кістю 50 км/год.

Читайте також