За рік близько 160 населених пунктів Рівненщини підключили до 4G

За рік близько 160 населених пунктів Рівненщини підключили до 4G

Все більше жителів Рівненщини мають можливість користуватися швидкісним інтернетом. Лише в липні-серпні до 4G підключено понад 40 населених пунктів області, де встановлено та модернізовано 65 мобільних веж.

«За рік, від початку нашої зустрічі із керівниками регіональних осередків провідних мобільних операторів України, на Рівненщині майже удвічі зросла кількість мобільних веж, - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. – 4G з’явився у ще близько 160 населених пунктах області. Це означає, що швидкісним інтернетом мають змогу користуватися ще понад 100 тисяч жителів Рівненщини. Дякую операторам за пророблену роботу. Будівництво телекомунікаційної мережі продовжується».

Так, у вересні минулого року головою ОДА були проведені перемовини із регіональними керівниками компаній, зокрема Київстар і Водафон. За результатами оператори пришвидшили модернізацію базових станцій та збільшили свої інвестиційні плани для Рівненщини.

Починаючи з липня, більшість населених пунктів підключені до 4G у діапазоні 900 МГц.

Найбільше нових та модернізованих станцій з’явилося у Рівному, де встановлено 45 мобільних веж, а також у Сарненському, Рівненському, Рокитнівському та Володимирецькому районах – в середньому 25 в кожному.

Читайте також