За напад на літнє подружжя мешканець Сарн отримав 7 років позбавлення волі

За напад на літнє подружжя мешканець Сарн отримав 7 років позбавлення волі

На Рівненщині судили 52-річного чоловіка за пограбування літнього подружжя у Сарнах. Разом зі спільником чоловік зв’язав пенсіонерів та забрав у них гроші. Чоловік отримав сім років позбавлення волі, а також у нього конфіскують все майно.

Злочин чоловіки вчинили у листопаді 2020 року в Сарнах. Обвинувачений разом з 39-річним спільником, вдягнувши маски, проник у будинок, де проживало подружжя літніх людей. 71-річну жінку зловмисники затягнули у підсобне приміщення, де зв’язали їй руки та ноги поліпропіленовими стяжками, а рот закрили ганчіркою. Аналогічно вчинили з 71-річним господарем.

Нападники обшукали будинок і забрали у потерпілих 2,2 тис. доларів та майже 29 тис. грн. Окрім цього, забрали з собою декілька пар шкарпеток, домашнє вино та пляшку шампанського. Літній жінці вдалося звільнитися, тоді ж вона допомогла й чоловікові. Після цього вже звернулись до сусіда, щоб викликав поліцію.

Нападників оперативно затримали: спершу поліція знайшла 39-річного чоловіка, а тоді й іншого 52-річного розбійника, в якого на той момент були всі вкрадені гроші.

На судовому засіданні обвинувачений лише частково визнав провину: визнав, що справді пограбував подружжя, однак заперечив, що бив когось із них. Він розповів, що напасти на подружжя підприємців запропонував його спільник.

Суддя Лілія Грипіч, дослідивши матеріали справи, визнала чоловіка винним та призначила йому сім років тюрми і постановила конфіскувати все майно. За експертизи чоловік повинен сплатити 26 тис. грн.

Додамо, що у травні минулого року вирок у цій справі отримав 39-річний спільник засудженого: йому також присудили сім років позбавлення волі.

Читайте також