З олією буде не лише Рівненщина

З олією буде не лише Рівненщина

Нещодавно на Рівненщині успішно запустили нове підприємство з переробки соняшника. Компанія «ВКФ Великом" виробляє рафіновану олію, продуктивністю 100 тонн на добу. Третину продукції відвантажується на експорт, повідомляє пресслужба РОДА.

- Обладнання закупили ще до повномасштабної війни. Рік була невизначеність, а далі все ж прийняли рішення рухатися, незважаючи ні на що. Завод збудували за 9 місяців. У листопаді вже буде перша річниця роботи. Наша продукція є в кожному магазині Рівненщини і не лише, - розповів виконавчий директор підприємства Олександр Підлісний.

Завдяки участі у грантовій програмі, що співфінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID), компанія отримала підтримку на модернізацію. За грантові 30 млн грн придбали виробниче обладнання.

Завод сертифікований за європейськими стандартами. Нині продукція заводу вже користується попитом не тільки в Україні, але й за кордоном: олія з Рівненщини експортується практично на всі континенти.

У планах компанії – подальше розширення виробництва та модернізація обладнання. На заводі планують збільшити виробничі потужності вдвічі.

Читайте також