Якщо втратили зв’язок з військовослужбовцем

Якщо втратили зв’язок з військовослужбовцем

Про алгоритм дій у разі втрати зв’язку з військовослужбовцем розповіли під час брифінгу в Рівненській облдержадміністрації.

- У мережі Інтернет досить багато джерел та інформації щодо того, куди можна звернутися громадянам, у яких родич зник безвісти в зоні бойових дій. На цьому напрямку зараз діють і державні, і неурядові установи й організації, громадські об’єднання та активісти. Не хочу применшувати роль кожного з них, ми всі робимо велику спільну справу. Проте, щоб не заплутатися людям, в яких склалася така ситуація, раджу, насамперед, потрібно звертатися саме до органів Національної поліції. Це може бути найближче відділення або на лінію 102, адже розповів т.в.о. заступника начальника головного управління - начальника слідчого управління ГУНП в Рівненській області Юрій Майоров.

Потім відомості про результати експертиз вносять до Єдиного реєстру генетичної інформації людини. Після чого здійснюють автоматичний пошук серед біологічних зразків, в тому числі полеглих Героїв, тіла яких є донині невпізнаними.

Біологічні зразки може надати хтось із близьких родичів: батьки, діти, брати/сестри. За умови відсутності родичів, у яких можливо відібрати біологічні зразки, необхідно надати особисті речі зниклої особи: зубну щітку, шапку, білизну та інше.

Окрім того, усі надані відомості про зниклу людина вносять до Єдиного реєстру осіб зниклих безвісти за особливих обставин. Саме з цього реєстру є можливість отримати витяг та використати його для отримання тих чи інших соціальних виплат.

- Варто довіряти офіційній інформації і звертатися до представників державних установ, організацій та інституцій. Коли втрачається зв'язок із військовослужбовцем, важливий основний принцип: «не нашкодити». Розуміючи всю важкість ситуації, в яку потрапляє родина, варто звертатися до управління у справах ветеранів та головного управління Нацполіції у Рівненській області. Довіряйте фахівцям, які знають свою роботу. Адже її специфіка полягає в тому, що вона не може бути публічною заради збереження життя ваших рідних та близьких», - зауважила начальниця управління у справах ветеранів департаменту соціальної політики ОДА Марина Корольова.

 Про результати експертиз також можна дізнатися у відповідальних осіб, закріплених за цим напрямом роботи у Рівненській області:

+38 096 100 0750 - завідувачка сектору біологічних досліджень та обліку Рівненського НДЕКЦ Ольга Кузьміна;

+38 097 614 9859 - заступниця начальника відділу слідчого управління ГУНП в Рівненській області Ірина Старовецька.

Читайте також