Як правильно та безпечно пірнати в ополонку на Водохреще. Нагадують рятувальники

Як правильно та безпечно пірнати в ополонку на Водохреще. Нагадують рятувальники

В Україні 19 січня відзначається Водохреще. На ополонках цього дня працюватимуть рятувальники. У ДСНС України нагадали, як безпечно пірнати в ополонку та не отримати переохолодження.

Рятувальники рекомендують занурюватися та купатися в спеціально обладнаних місцях біля берега, пише Суспільне. Це має бути під наглядом рятувальників та медичних працівників.

"Перед купанням необхідно розігріти тіло. Занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього не радять довго перебувати в ополонці, щоб уникнути загального переохолодження організму.

Якщо з вами на Водохрещі перебуває дитина, рятувальники нагадують, що необхідно слідкувати за нею під час занурення в ополонку.

"Після купання (занурення) розітріть себе махровим рушником і одягніть сухий одяг. Для зміцнення імунітету й уникнення можливості переохолодження необхідно випити гарячого чаю або узвару", – додали у службі.

У ДСНС нагадують, що у разі небезпеки потрібно телефонувати "101".

Раніше Центр громадського здоров'я закликав завчасно готуватися до хрещенських купань та дав низку порад щодо того, як зробити це правильно, а також пірнати без шкоди для організму.

Читайте також