Я не розробляв це меню: Клопотенко відповів на хвилю хейту про харчування у дитсадках

Я не розробляв це меню: Клопотенко відповів на хвилю хейту про харчування у дитсадках

Після того, як в Україні з 1 січня оновили меню для дітей у школах та садках, у мережі промайнула війна жорсткої критики кулінара Євгена Клопотенка . Багато батьків скаржилися, що діти приходять додому голодні, а деякі обурені, що у харчуванні мінімізували цукор та сіль. Раніше йшлося про те, що саме він у тандемі із дружиною президента Оленою Зеленською розроблялося оновлене меню.

Сам відомий кулінар вирішив відповісти українцям на своїй сторінці у Instagram.

Реакція Клопотенка на хвилю критики батьків

Сам кухар та власник ресторану запевняє, що він взагалі не має жодного відношення до розробки меню в дитячих садках.

"За останні дні тема шкільного харчування стала дуже гарячою і назбирала всякого. І адекватну критику, і сліпий хейт, і підтримку, і прекрасних ботів, і реальний досвід, що зіткнулися зі шкільною їжею на місцях. З'явилася навіть петиція щодо скасування меню в садах, яка мала б право на існування, якби не одне "але". Я ще не розробляв меню для дитячих садків", - написав Євген.

Клопотенко погодився з тим, що зараз у країні це "болюча" тема, але він готовий зробити багато, щоб цю проблему якнайшвидше вирішити.

"Хочу на це сказати: дякую кожному. Бо завдяки такій хвилі різних думок ця тема залишається на вустах. Небайдужість народу – це рушійна сила змін. І якщо через два роки всі негативні коментарі зникнуть, значить, шкільним харчуванням можна більше не займатися. Поки ж ми проживаємо конфлікт сучасного бачення та старої системи. І природно, що воно скрипить, ламається, сипеться та дає збій", - вважає кулінар.

Що збирається зробити Клопотенко

Плани Євгена дуже амбітні. Він поділився ними із передплатниками.

"Вчимо вчити кухарів. Вчитимемо людей, які на місцях складають меню, як правильно читати норми. Вчитимемо українців критично мислити і адекватно висловлюватимемо свої думки (це жарт). Будемо розповідати про основи здорового харчування", - розповів він.

В Україні створили петицію щодо скасування нового меню в садах

Після скандалу в мережі та негативною реакцією батьків на оновлене харчування в садах, у мережі з'явилася петиція про його скасування. На момент публікації новини вона зібрала 1881 підпис.

"Діти відмовляються їсти все і пити. Сидять на одному хлібі та воді, цілий день голодні. Плюс підняли ціну на харчування, за що? Діти в ясельних групах випльовують їжу, старші просто відставляють тарілки та сидять. Може це харчування і правильне, але можна ж не повністю прибрати сіль та цукор, а трохи скоротити", - пише автор прохання.

 

Я не розробляв це меню: Клопотенко відповів на хвилю хейту про харчування у дитсадках

Скріншот

Читайте також