Вулиця Зелена  у Квасилові перетворилась на повноводу

Вулиця Зелена у Квасилові перетворилась на повноводу

Річ у тім, що усі будинки та виходи з подвір’їв на вулиці Зеленій у Квасилові заблокувала вода. Через підтоплення страждають не лише ті, хто мешкають на вулиці. А й ті, хто цією вулицею скорочує шлях до дитсадків та школи. Не раз, кажуть мешканці будинків, тут застрягали автомобілі так, що виручати їх з болотяного полону приїжджала важка техніка.

Олена Лешкевич живе на затопленій вулиці. Нині, зізнається жінка, із подвір’я сухою можна вийти лише тому, що на вулиці мороз.

- А як піде дощ чи сніг? Що робити і як жити? Машина проїхати не може. Діти в школу нормально не можуть дійти, - говорить жінка.

Люди кажуть: таке повноводдя на Зеленій вперше. І вже бояться весни.

- Доведеться купляти човна, аби якось вибиратись з будинку і дітей до школи відправляти, - з сумом жартує мешканець вулиці Зеленої Віталій Мулярчук.

Коли ж на вулиці теплішає, а лід розтає, проблеми починають не лише у власників осель. Дорога вкрита ямами. У них збирається вода і застрягають автомобілі. Без допомоги виїхати не можуть. Та щойно вода замерзла, автомобілістам легше, а мешканцям будинку новий клопіт.

- Щоб відчинити ворота, треба брати лома, сокиру та лопату і довбати лід. От так я й довбу його доти, поки вони не відчиняться, - додає мешканець вулиці Зеленої Антон Пєчнік.

Люди припускають, що підтоплення у них через будівництво сусідів. Вони, мовляв, засипали канави, у які колись ця вода стікала.

- Тут колись були такі канави, що ми там рибу ловили. До двох метрів глибини! А коли почали будуватися тут, їх позасипали, - пригадує Віталій Мулярчук.

Староста селища Квасилів Віта Кисільова розповіла: місцевість болотиста, а більшість людей, зводячи будинки, порушували будівельні норми. Відтак, допомогти може геодезія масиву.

- Коли люди будувались, то дозволів та містобудівних умов майже ніхто не брав. Скільки буде коштувати виготовлення проєктно-кошторисної документації з водовідведенням та встановленням дренажної системи, можна тільки здогадуватися, - коментує Віта Кисільова.

Щоб облаштувати покриття дороги та нормальне водовідведення, припускає староста селища, треба будуть мільйони. Тож поки що місцева влада планує облаштувати узбіччя, аби люди змогли нормально ходити. Щоправда, роботи почнуть лише з настанням сприятливої погоди.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також