Вшанували ліквідаторів

Вшанували ліквідаторів

14 грудня в Україні відзначили День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. З цієї нагоди у Рівному віддали шану учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Квіти та вінки до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи» поклали ліквідатори аварії, рятувальники, поліцейські та громадськість.

Як розповідають в департаменті розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту, нині в Рівненській області проживає 3620 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Серед них — 882 учасники І категорії, 2094 учасники ІІ категорії та 644 учасники ІІІ категорії.

Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС передбачені компенсації та пільги, а саме: безкоштовні ліки, безкоштовне протезування, грошові виплати та інше. Перша категорія має пільгу щодо санаторно-курортного лікування, забезпечення житла, 50% знижку за користування житлом, право забезпечення автомобілем та інші.

Читайте також