ВООЗ прогнозує Європі нову хвилю COVID-19 восени

ВООЗ прогнозує Європі нову хвилю COVID-19 восени

Попри нинішній спад кількості інфікованих коронавірусом, загроза виникнення у Європі четвертої хвилі COVID-19 восени залишається дуже високою

Про це заявив європейський регіональний директор ВООЗ Ганс Клюге.

"Ми вже були у подібній ситуації. Минулого літа кількість випадків поступово зростала серед молодшої вікової групи, потім недуга перемістилася на старших людей, що призвело до страхітливих смертей восени та взимку 2020 року", – сказав Клюге.

Він закликав не повторювати цієї помилки знову. Щоб запобігти такому сценарію представник ВООЗ закликав європейців влітку "бути обачними та дотримуватися здорового глузду".

"Якщо ви хочете подорожувати - подумайте, чи дійсно це потрібно. Якщо все ж вирішите їхати - робіть це безпечно", - порекомендував експерт.

Старший офіцер із надзвичайних ситуацій ВООЗ Кеті Смолвуд підтримала таку позицію Клюге. Вона звернула увагу на штам коронавірусу, який вперше виявили в Індії.

"Є достовірні свідчення його значно вищої заразності, наявні докази збільшення числа госпіталізацій, ми також бачили випадки імунного уникнення, особливого після лише однієї дози щеплення. На наше переконання, це становить значний ризик поширення", – розповіла Смолвуд.

За словами експертів, рівень вакцинації проти COVID-19 у Європі досі є значно нижчим від необхідного для захисту регіону від повторного спалаху.

Читайте також