Водіїв електросамокатів можуть оштрафувати на 17 тисяч гривень

Водіїв електросамокатів можуть оштрафувати на 17 тисяч гривень

В Україні на серйозні штрафні санкції можуть нарватися не лише водії автомобілів, які сіли за кермо нетверезими, а й ті, хто напідпитку вирішив проїхатися на електросамокаті.

Як пише «Дорожній адвокат», за таке правопорушення п’яним самокатникам загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбавлення права керування всіма транспортними засобами. Хоча ситуація з електротранспортом чітко законом не врегульована. Проте людей на електросамокатах вже почали зупиняти та пропонувати їм пройти перевірку. Протокол про порушення отримують й ті, хто пройшов огляд з позитивним результатом, й ті, хто відмовився його проходити.

Більше того, ті, яких затримали п’яними за кермом, вже позбавляли прав та і вони змушені були заплатити штраф. Такі випадки зафіксовані в Одесі. Суди ухвалили рішення у таких справах. Один із затриманих п’яним на електросамокаті відбувся штрафом у 17 тисяч гривень, однак посвідчення водія його не позбавляли — у молодика їх просто не було. Покарання для другого правопорушника було більш жорстким — 51 тисяча гривень штрафу та позбавлення прав керування строком на 10 років. Чоловік їхав електросамокатом у наркотичному сп’янінні. Причому, на тому самому правопорушенні він попався двічі за рік.

Читайте також