Vodafone піднімає тарифи для користувачів 4G

Vodafone піднімає тарифи для користувачів 4G

Абонентів одного з найбільших операторів України попередили про подорожчання послуг уже 2022 року.

Вітчизняний ринок телекомунікацій страждає від катастрофічного недофінансування. Джерело проблеми українські оператори бачать насамперед у низьких тарифах на послуги зв'язку, стверджуючи, що розвиток нових напрямків неможливий без додаткових грошових вливань.

Як зазначив Василь Лацанич, голова телеком-напрямку у NEQSOL Holding, яка володіє Vodafone, українські послуги зв'язку зараз найдешевші у світі. На думку фахівця, з такими обмеженими фінансовими можливостями вітчизняні оператори просто не можуть нормально розвиватись та вдосконалити власний сервіс. Тож телекомунікаційний ринок України неодмінно має дорожчати.

Останньою краплею для Vodafone на шляху до підвищення тарифів стало впровадження 3G та 4G. Щоб запропонувати своїм клієнтам швидкісний мобільний інтернет нового покоління компанії, довелося витратити чималі кошти. Не дивно, що оператор саме зараз серйозно заговорив про збільшення вартості своїх послуг.

Ще одним фактором, який спонукає керівництво оператора до підвищення тарифів, є інфляція. Щоб піднімати заробітну плату працівникам, купувати та розвивати нові технології потрібен вищий дохід. А в цьому компанії поки що можуть допомогти лише абоненти.

У Vodafone розповіли, що вже зараз активно обговорюється стратегія, яка дозволить підвищити середньомісячний прибуток компанії від одного абонента. У той же час оператор збирається запропонувати українцям пакети зі значно ширшим переліком послуг, ніж зараз.

Подорожчання своїх послуг телеком-оператор анонсує вже наступного 2022 року. Наскільки саме виростуть розцінки у Vodafone, поки не повідомили. Потім у компанії наголосили, що за останні кілька років, незважаючи на появу великої кількості нових послуг, запровадження мобільного інтернету 3G та 4G, тарифи жодного разу так і не підвищили. Тому рішення оператора про збільшення ціни послуг є цілком логічним та обґрунтованим, але ніяк не повинно викликати обурення у користувачів.

Читайте також