Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів

Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів

Із 14 січня почнуть штрафувати власників бізнесу за відсутність масок у відвідувачів. Відповідний закон набирає чинності саме цього дня.

Відповідно до закону, для власників бізнесу штрафи становитимуть від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 3400?5100 гривень.

«Підприємство, установа, організація, громадянин — суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», — говорить закон.

Штрафи бізнесменам загрожують у разі:

— пропуску, допуску особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно;
— невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту;
— обслуговування клієнтів без таких засобів захисту в період карантину.

Нагадаємо, що народні депутати також схвалили за основу і в цілому законопроєкт про штрафи за відсутність масок в громадських місцях. Розмір штрафу становить від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170?255 гривень).

Читайте також