Вкусила поліцейського, бо не хотіла одягнути маску

Вкусила поліцейського, бо не хотіла одягнути маску

Інцидент трапився у міському Центрі надання адміністративних послуг. До закладу громадянка Швеції звернулася за реєстрацією місця проживання. Втім, на усі прохання працівників ЦНАПУ дотримуватись карантинних заходів відмовлялась. На виклик приїхали патрульні поліцейські.

Двоє жінок та нетверезий чоловік прийшли до Центру надання адміністративних послуг по обіді. Громадянка Швеції хотіла зареєструватись у Рівному. Але це суперечить законодавству, пояснила відвідувачам працівниця ЦНАПу Ірина Кознюк. Це їм не сподобалось. Втім, агресивними люди стали після зауваження.

- Двоє громадян перебували без засобів індивідуального захисту, і я зробила їм зауваження. Але люди масок не одягнули, натомість на зауваження зреагували дуже агресивно. Двоє представились журналістами і пригрозили: вони зроблять все, щоб нас "закрили", і що ми "виконуємо злочинні накази", - розповіла керівник відділу Рівненського ЦНАПу Ірина Кознюк.

На гучні крики спочатку здивовано оглядались інші відвідувачі. Потім їх почула і керівник ЦНАПу. Наталія Хомич каже: щодня Центр відвідує понад тисяча людей. Більшість карантинних вимог дотримуються.

- На зауваження люди реагують адекватно і одягають захисні маски. Часом, якщо у них масок немає, ми видаємо свої, - каже керівник Рівненського ЦНАПу Наталія Хомич.

Агресивна трійця ж жодних аргументів не чула. Йти зі ЦНАПу теж не планувала. Тож працівники закладу викликали поліцію.

- Патрульним ці люди пояснили, що засоби індивідуального захисту принижують їхню честь і гідність, - зазначає заступник командира батальйону Дмитро Шкодинський.

Шарпали поліцейських за одяг, лаялись та відмовлялись виходити, кажуть у поліції. Патрульні вирішили порушників затримати. Одна з жінок вгамуватись так і не змогла і… вкусила патрульного за ліву руку. Потім ще й викликала слідчо-оперативну групу на патрульних. Слідчо-оперативна група таки приїхала та зафіксувала порушення не з боку патрульних. За опір працівнику поліції однією з жінок відкрили кримінальне провадження. “Кусюча” пані від пояснень слідчому відмовилась. До закінчення слідства жінка не спілкується із журналістами.

- Максимальне покарання, яке може загрожувати жінці відповідно до санкції статті, – це позбавлення волі строком до двох років, - прокоментувала речниця ГУ Нацполіції в Рівненській області Марія Юстицька.

Відмовляється від показів й інша жінка, яка у цей час штовхала поліцейського. Натомість на чоловіка, який представився журналістом і теж конфліктував у ЦНАПі, поліцейські склали три адмінпротоколи. За появу в громадському місці в нетверезому вигляді, порушення вимог карантину і дрібне хуліганство йому загрожує від 17 тисяч гривень штрафу.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також