Викрадача велосипеда знайшли завдяки Фейсбуку

Викрадача велосипеда знайшли завдяки Фейсбуку

На Дубенщині після допису поліцейського офіцера у Фейсбук чоловік повернув крадений велосипед його власниці.

Шериф закликав односельців бути пильними та повідомити бодай якісь деталі злочину. Хоч велосипед чоловік повернув, та слідство ще триває. Тим часом поліцейський каже: цей випадок, коли соцмережі допомагають у розкритті злочинів, не перший.

На вулиці дощ, а в гаражі - порожньо. Так пригадує той ранок, коли помітила зникнення велосипеда, мешканка села Рачин пані Тамара.

- Я й подумати не могла, що велосипед можуть вкрасти. Спочатку не звернула уваги, а потім, коли помітила зникнення, вирішила, що то онук до школи поїхав. Втім, він це заперечив, - каже Тамара.

Велосипед бабуся Тамара купила 12-річному онуку Павлику. Жінка сама виховує трьох онуків, після того як їхній батько помер, а матір – доньку пані Тамари – позбавили материнських прав. Жінка каже: Павлик велосипеда хотів давно. Втім, грошей, аби його купити, не було. Відтак, купили велосипед вживаний та ще й у родичів – так виявилось дешевше. Через зникнення транспорту хлопчик дуже переживав!

Жінка звернулась до дільничного. Андрій Левченко зареєстрував кримінальне провадження, а ще написав пост у Фейсбуці. У цій соцмережі шериф веде робочу сторінку.

- Я попросив у мешканців громади бути пильними і повідомити мені будь-яку важливу інформацію з цього приводу. Там вказав і свій особистий телефон – завдяки ньому зі мною можна зв’язатись у будь-яку пору доби, - каже поліцейський офіцер громади Андрій Левченко.

Читачів ця крадіжка обурила. Пост почали поширювати. І це дало результат

- Сила Фейсбуку, як то кажуть. Пост побачили родичі крадія. Вони запитали, де він його взяв. Той спочатку розповідав, що Тамара сама дала йому велосипед, аби він дістався додому на хутір за 25 кілометрів. Я припускаю, що родичі натиснули на чоловіка і він повернув його власникам, - каже Андрій Левченко.

Велосипед забрали на експертизу. Слідство ще триває. А цей випадок, зізнається Андрій Левченко, у його роботі не перший.

- Поблизу села Тараканів хтось викинув сміття. Я його сфотографував, написав про це також у Фейсбуці. Через три дні я їхав тією ж дорогою і мене здивував той факт, що сміття там вже не було. Тобто людина побачила пост у Фейсбуці й прибрала за собою. Людського осуду наші громадяни бояться більше, аніж відповідальності згідно із законом, - каже Андрій Левченко.

Соцмережі і справді допомагають у роботі, підтверджують у відділі комунікації рівненської поліції. Завдяки сторінкам у Фейсбуці чи Інстаграмі вони знаходять зниклих, впізнають загиблих, розшукують крадені речі. Або й навпаки – власників поцупленого майна.

Читайте також