Відправляв чоловіків у

Відправляв чоловіків у "закордонне відрядження", але не безплатно

У Рівному затримали одесита, який за шість тисяч доларів переправляв чоловіків, які підлягають мобілізації, за кордон.

Як повідомили в УСБУ у Рівненській області, було викрито організаторів та учасників масштабної міжрегіональної схеми незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України, які робили своїх «клієнтів» суб’єктами сільськогосподарської діяльності одного із ТОВ в Київській області.

Встановлено, що до схеми причетні жителі Рівненської, Тернопільської та Одеської областей, які шукали своїх клієнтів шляхом розміщення оголошень щодо пасажирських перевезень до Росії.

Коли «ухилянт» потрапляв на гачок, йому детально розповідали про деталі та необхідні документи, які були потрібні для оформлення безперешкодного пропуску через державний кордон України. Використовуючи бронь одного із агрохолдингів, що здійснює постачання зернової продукції за кордон, організаторам вдавалося оформляти «ухилянтам» безперешкодний проїзд через державний кордон України нібито для укладення зовнішньоекономічного контракту з постачання зернової продукції. Вартість їхніх послуг становила 6000 доларів США з одного «клієнта».

Працівники СБУ затримали одного із організаторів «на гарячому» під час передачі необхідних документів замовнику.

Також проведено низку обшуків у інших фігурантів.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної схеми.

Читайте також