Відправиться за грати: слідчий не взяв хабар за закриття справи

Відправиться за грати: слідчий не взяв хабар за закриття справи

Млинівський районний суд визнав винним чоловіка, якого обвинувачували у крадіжці та спробі дати хабар слідчому.

Як йдеться у вироку, обвинувачений — житель селища Млинів, раніше неодноразово судимий. За даними слідства, у липні 2023 року він заліз у чужий будинок через вікно та вкрав гроші та золото, зокрема 3 500 грн, обручку, каблучку, кулон та ланцюжок. Загальна вартість вкраденого — понад 55 тисяч гривень.

Під час допиту чоловік запропонував старшому слідчому хабар — 50 тисяч, щоб той посприяв закриттю справи щодо крадіжки.

Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за двома статтями — вчинення крадіжки в умовах воєнного стану та надання неправомірної вигоди службовій особі.

Під час суду обвинувачений повністю визнав свою провину та розкаявся у скоєному. Окрім того, прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості.

"Згідно з угодою обвинувачений, визнав себе винним у пропозиції надати службовій особі неправомірну вигоду, а також у викраденні в умовах воєнного стану грошей і ювелірних виробів, вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у житло", — йдеться у вироку суду.

Млинівський райсуд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень. Йому призначили чотири роки позбавлення волі за спробу дати хабар поліцейському та п'ять років — за крадіжку.

Остаточне покарання присудили шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим — п'ять років тюрми. Також він має заплатити понад 7 500 гривень за експертизу.

Читайте також